Tanáraink:

Ákos

2016-ban vette át a Tanoda vezetését. Szociálpedagógia szakon végzett, de többek között ifjúságsegítõ képesítéssel is bír. Nem a nulláról, hanem inkább mínuszról indulva hozott létre egy olyan - fõleg a kerületben lakó, tanuló - fiatalok számára kialakított közösségi teret, ahol mindenki önmaga lehet és fejlõdhet. Fontos volt számára, hogy az iskolai elõmenetel támogatásán túl szociális - és családi ügyekben, valamint szabadidejük hasznos eltöltésében is a srácok segítségére tudjon lenni a tanoda csapata. Õ a Tanoda motorja, aki soha nem adja fel és igyekszik mindenki rendelkezésére állni, aki segítségre szorul.

Enikő

Ákos mellett õ a Tanoda szíve, s lelke, aki a kezdetek óra részt vesz a közösség szervezésében, fejlesztésében. Ákos felkérésére kezdte el nálunk az önkéntes munkát, akkor még szociálpedagógus hallgatóként. Azóta sok év eltelt már, fõállása mellett több képzést is elvégzett közben, de a Tanodáról, a fiatalok útjának terelgetésérõl sosem mondott le.

Atina

Eredeti végzettségét tekintve biológus, aki a mesterképzése megkezdésekor talált rá a Tanodára, s azóta is a közösség aktív része. Kezdetben mentortanárként, fõleg természettudományos tárgyak oktatásával foglalkozott, de hamar õ lett a kreatív „szegmens” vezetõje, s fõ ötletgazdája. Gyakran találkozhatsz vele, ha kézmûves foglalkozásokról, díszítésrõl, vagy programszervezésrõl van szó, de a szíve-csücske továbbra is az oktatás, és a gyerekekkel való mély beszélgetések maradnak. Jelenleg a webes felületeket kezeli elsõsorban fõállása mellett.

Tamás

Két éve csatlakozott a Tanoda csapatához, mint töri- magyar szakos tanár. Mindig pedagógus szeretett volna lenni, nem másért, mint a gyerekekkel való közös munka szeretetéért. Õ a legkreatívabb és legaktívabb, ha drámajátékokról van szó, de ha nyelveket szeretnél tanulni, akkor is õ lesz a Te embered. Túrázás iránti érdeklõdését nálunk is próbálja kamatoztatni, szépen- lassan meg is érik rá a gyereksereg. Nyugodt hozzáállása sokszor fontos kiegésztõje a mindenapi szükségeletek hozta improvizált megoldásoknak.

Krisztián

Állandó tagjaink közül õ a „legújabb” azonban mindig vidám és nyitott személyisége hamar belopta magát a gyerekek szívébe, s olyan, mintha mindig is közénk tartozott volna. Eredetileg nem tanárnak készült, azonban egészen fiatal kora óta meghatározó az életében a fiatalokkal- való együttmûködés és az önkénteskedés. Neki - és folyamatos pörgésének- köszönhetik a gyerekek a fociklubokat, a hangos társasjátékozásokat és a kisebb-nagyobb kirándulásokat is.

Attila

Az utóbbi években egyre többet segített nekünk - nélküle például nem lennének mûködõ számítógépjeink, amik közül a Covid idején családoknak is tudtunk adni -. kortárs segítõként az adminisztratív feladatokból is kiveszi a részét. Szinte hihetetlen, de Attila 6. osztályos volt, amikor elõször lépett be a Tanoda ajtaján, s már az érettséginél . Az elsõ diákok között volt, akik rendszeresen kezdtek el hozzánk korrepetálásra járni, s idõvel a szabadidõs- kulturális programjaink aktív résztvevõjévé is vált.